Omgeving


Hotel in den Roden Leeuw ligt in de buurt van pittoreske dorpen en fraaie steden zoals, Luik, Aken, Maastricht, Valkenburg aan de Geul, Slenaken en Epen. Centraal gelegen in het Zuid Limburgse Heuvelland in Wittem.


Wittem is gelegen tussen Maastricht en Vaals en vormt samen met Gulpen de gemeente Gulpen - Wittem. Het dorp dankt zijn naam vooral aan het Redemptoristen klooster. Het heeft een prachtige kloosterbibliotheek voor exposities en voorstellingen, waar gelovigen de heilige Gerardus vereren. Het is een echt bedevaartsoort.

 

Maar als u het dorp uit wandelt, de glooiende akkers op; dan begrijpt u meteen waarom Wittem altijd al een “heerlijkheid” genoemd werd.

 

Het heuvelland is één van de fraaiste plek van Zuid-Limburg, met een rijke historie en vele originele vakwerkhuisjes. Wittem ligt vlak bij de Belgische grens en beschikt over een zeldzaam mooie natuur met onbeperkte wandel- en fietsmogelijkheden.

 

Of bezoekt u één van de vele andere attracties die Limburg rijk is, zoals het Drielandenpunt, de gezellige terrasjes op het Vrijthof in Maastricht, Thermae 2000, de steenkolenmijn of maakt u eens een boottochtje over de Maas.

 

Wilt u meer te weten komen over de omgeving en wat er allemaal te doen is, kijk dan op de onderstaande pagina's voor meer informatie.

 


Hier vindt u ons

      Social media